För 12:e året i rad har Lödösetraktens Hembygdsförening haft en våffelkväll vid Valla-Marias stuga. Våfflorna gräddas över öppen eld i gammaldags våffeljärn. För att våfflorna skall bli riktigt frasiga och goda så görs mer än 20 liter smet i ordning efter ett gammalt recept redan dagen innan. Även elden kräver sina förberedelser för att få en jämn värme så att våfflorna blir välgräddade utan att bli brända.
När värmen har blivit den rätta är det sex våffeljärn som hålls igång samtidigt. Mer än 80 personer hade mött upp på kvällen i det fina vädret, så kön som väntade på att få sin våffla med sylt och grädde blev lång. Då är det bra att ha lite underhållning i form av spelmännen Elof och Ulf med sina dragspel. Även lotter såldes förstås och det var många som kunde gå hem med en vinst under armen.